Kinderen

Kinderen vinden het knippen van hun haar soms best spannend. Het is ook heel spannend als er iemand aan je hoofd zit.
Ik knip geregeld kindjes.
Ik probeer ze af te leiden door ze bijvoorbeeld met een kam of klem te laten spelen, met ze te praten, en op ooghoogte met ze te zijn. Ook gaat er geregeld een filmpje aan ter afleiding. En er is absoluut een kinderkapmantel aanwezig, dat kan ook erg interessant zijn.
Ze een veilig gevoel te geven.
De thuis situatie is daar ideaal voor. Een vertrouwde omgeving. Een veilige plek voor alle kleintjes.

Wanneer laat je je kindje voor het eerst knippen?
Bij de meeste baby’s, of ze nou geboren zijn met veel of weinig haar, valt het haar in de eerste maanden na de geboorte meestal uit. Tot die tijd is haar knippen meestal nog niet nodig. Als je kleine 9 tot 12 maanden oud is, begint zijn echte haar pas te groeien.

Pas rond de tweede verjaardag zijn de dunne babyharen vervangen voor volwassen haren en gaat het ergens op lijken. Gemiddeld laten ouders de haren van hun kindje voor het eerst knippen als het kindje tussen de 1 en 2,5 jaar oud is.

Ik kom graag bij jullie thuis om iedereen weer te voorzien van een mooi kapsel. Gezien de reistijd en de kilometers kan ik niet voor 2 kindjes komen zonder een meerprijs te rekenen. Is dit wel het geval reken ik €5,- extra excl. parkeerkosten.

Het meest handige is dan ook om langs te komen voor het hele gezin.