9 Zomer haar Tips om te voorkomen dat je een droge bos haar krijgt!

Zomerse temperaturen, zeewind, zon, zeewater en chloorwater kunnen je haar behoorlijk aantasten. Het maakt je haar droog, en je mooie weelderige haardos doen veranderen in een bos touw, de vochtbalans in je haar word verstoord. Deze tips kunnen dat voorkomen.

Hier 9 tips om je haar mooi en gezond te houden tijdens de zomer:

Tip 1:  Spoel je haar vóór en ná het zwemmen.

Maak je haar nat voordat je het zwembad of de zee in duikt, zo voorkom je dat je haar veel chloor of zout opneemt, omdat je haar gevuld is met water. Spoel daarna ook je haren uit, zodat het niet nog droger word en niet gaat verkleuren. (Blond haar kan groen worden door chloor) en gebruik daarna een hydraterend product met uv-filter.

Tip 2: Neem een hoedje/sjaaltje mee.

Zo kun je je haar op de heetste uren van de dag beschermen tegen de hitte en uv-stralingen.

Tip 3: Was je haar niet elke dag!

Doe dit wel als je elke dag in het zwembad springt of in de zee duikt, dan moet je het zeezout of chloor verwijderen.

Tip 4: Stel agressieve behandelingen uit.

Agressieve behandelingen zoals verven, blonderen en permanenten drogen je haar uit. Door de zon en het strand droogt het nog meer uit. Kies voor een milde behandeling voordat je op vakantie gaat.

Tip 5: Laat je haar regelmatig knippen.

Gespleten haarpunten zijn erg gevoelig, en door chloorwater, de zon en zeewater versnelt dit splijten van de haarpunten, en zal er daarna meer afgeknipt moeten worden. Om je haar mooi en gezond te houden is het heel belangrijk dat je geregeld je haar laat knippen. Ook als je het wilt laten groeien.

Tip 6: Zomer styling.

Na het wassen en gebruik van conditioner, kam je je haar voorzichtig uit en gebruik je een verzorgend product en/of een versteviging die tegen hitte kan.

Föhn je haar zo koud mogelijk, en gebruik je een stijltang of krultang dan is de temperatuur van 140-180 graden meer dan voldoende, vaak word deze te heet gebruikt.

Tip 7: Gebruik een conditioner.

Gebruik na elke wasbeurt een conditioner. Doe dit vanaf het midden van je haar naar de punten, laat het eventjes intrekken (minuutje is al voldoende) en spoel dit goed uit, dan word het ook niet slap en blijft het bij verzorging.

Tip 8: Gebruik een masker.

Gebruik ongeveer 2x in de week een masker, dit is de intensievere verzorging voor het haar, ga je overdag niks bijzonders doen kan het ook geen kwaad om het masker er langer in te laten zitten.

Tip 9: Verzorg en bescherm je haar op de dag.

Bescherm je haar altijd voordat je de zon in gaat met een beschermend product met uv-filter. Bijvoorbeeld een leave-in conditioner die je haar gehydrateerd houdt in de zon.